Digg Fermentert Kål
Produkter
Grønnsaker og urter

Digg Fermentert Kål produseres av ernæringsterapeut Siri Antonsen-Aartun. Fermentering er en samlebetegnelse for ulike gjæringsprosesser. Vi kan skille mellom melkesyregjæring, eddiksyregjæring og alkoholgjæring. Selv om fermentering er veldig trendy eller det ikke noe nytt. Det er en veldig gammel tradisjon som har blitt brukt i mange tusen år. Før i tiden da det ikke fantes kjøleskap ble fermentering brukt for å konservere og forlenge holdbarheten på maten. Melkesyregjæring er den prosessen som brukes ved fermentering av grønnsaker. Melkesyrebakterier finner vi over alt. Grønnsaker, bær, frukt, korn, nøtter, frø, planter, kjøtt og fisk har disse bakteriene. Må bare understreke at melkesyrebakterier ikke har noe med kumelk å gjøre med mindre det er kumelk som skal fermenteres. Så om du av ulike årsaker ikke tåler kumelk så kan du trygt spise fermenterte grønnsaker. Fermenterte grønnsaker inneholder probiotiske bakterier og enzymer som støtter fordøyelsen. Fordelen med å få i seg probiotika via fermentert mat er at da er bakteriene mer biotilgjengelige. Det vil si at det er lettere for kroppen å ta dem opp. Bakteriene støtter immunforsvaret og de kan være betennelsesdempende. I dag så vet vi at over 70% av immunforsvaret sitter i tarmen og derfor er det viktig å spise mat som er med på å styrke tarmen og immunforsvaret. Selv så ble jeg introdusert for fermentering for 12-13 år siden og ble ganske fort hekta. Mange var nysgjerrige på det jeg spiste så da ble det til slutt slik at jeg begynte å selge surkål. Jeg selger fermentert kål. Har 5 ulike smaker. Selger også fermentert chilisaus, ketchup og tacokrydder. Tacokrydderet er ikke fermentert.
Digg Fermentert Kål sine produkter
Adresse
Myrvollveien 5, 8009 Bodø