Selg lokalt hos Matfra.no

Når du som produsent selger direkte til forbruker får du en bedre pris for dine produkter. Men markedsføring, salg og transport krever mye tid og ressurser som kommer på toppen av det å drive en gård, og for mange en fulltidsjobb i tillegg.

Teamet bak Matfra.no har jobbet sammen med produsenter, kjøkkensjefer og konsumenter og skapt et konsept som løser utfordringene rundt kjøp og salg av kortreist mat. Vi har laget en skreddersydd markedsplass som er et effektivt salgsverktøy for å enkelt kunne selge produktene dine direkte. Ved å bruke Matfra.no når du nye og flere kunder, får en bedre pris for dine produkter og du kan selge dem hele året. Markedsplassen lar deg enkelt rapportere salg til din regnskapsfører og sparer deg for unødvendig bruk av tid og penger.

Det er en økende trend at forbrukeren ønsker å vite hvor maten kommer fra. Gårdsbesøk og -opplevelser bidrar til å videreføre kunnskap om akkurat dette, i tillegg til at det gir mulighet til mersalg for deg som produsent. Matfra.no har også fokus på trender som lokalmat og turisme. Vi samarbeider med lokale og nasjonale aktører på dette området for å kunne selge din gårdshistorie og dine produkter til både lokalbefolkning og turister.

Bruk Matfra.no som din salgskanal og gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg!

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg fortest mulig.

Hvorfor velge Matfra.no?

Vi gjør det enkelt å legge ut varer ut for salg.

Du får et større kundenettverk og økt omsetning

Vi gir støtte for logistikk og regnskap

– Å bruke Matfra.no til å selge mine produkter har vært veldig lettvint! Jeg kan fokusere på produksjon uten å tenke på markedsføring

Jan Erik, Ottestad gård

Ofte stilte spørsmål

 • For å få tilgang til produsenter og produkter i nærheten av deg legger du inn adresse i søkefeltet på forsiden. Så kan du bla gjennom alt som er tilgjengelig og legge det du vil ha i handlekurven. Deretter betaler du med kort eller faktura slik som i en vanlig nettbutikk.
 • Du henter selv dine produkter på gården du har handlet fra. Aktuelle hentetidspunkt er oppgitt for hver enkelt gård. Alternativt kan du kontakte produsenten og spørre om de kan møte deg et sted, men dette er opp til hver enkelt produsent. Teamet bak Matfra.no jobber med å få på plass en miljøvennlig transportløsning slik at du kan få fraktet produktene dine til et hentepunkt nært deg.
 • Pick-up-points er steder hvor varer som er kjøpt gjennom Matfra.no kan leveres inn av selger og hentes ut av kjøper. Du som selger varer kan samle opp bestillinger og levere varene slik det passer for deg – du som kjøper kan hente ut varene på et pick-up-point nær deg.
 • Foreløpig tilbyr vi bare pick-up-point i Harstad. Vi arbeider hardt for å få på plass flere – følg med! Pick-up-point i Harstad er plassert midt i sentrum av byen, hos lokalmatbutikken Skafferiet Gourmet, Strandgata 4. Varene kan hentes i butikkens åpningstid. Bare spør i kassa etter dine varer fra Matfra.no.
 • Informasjon om når produktene er klare til henting står oppgitt på hvert enkelt produkt. Dette er informasjon som produsenten selv oppgir når de legger inn produktet. Dato for tilgjengelighet kan endre seg etter hvert som det nærmer seg, siden det ofte er vanskelig å forhåndsberegne nøyaktig når bærene blir modne eller når slakt kommer tilbake fra slakteriet. Du vil få beskjed om endringer.
 • Det koster ingenting å handle på Matfra.no! Ingen abonnement, ingen gebyrer, kun prisen du betaler dine lokale produsenter for kortreiste kvalitetsråvarer
 • Det er produsentene selv som setter prisen på sine produkter, dette styrer ikke Matfra.no. Det vi likevel erfarer er at vanlige produkter som også er å få tak i på butikk (f.eks. grønnsaker og hvit fisk) ofte koster litt mindre når de selges direkte fra produsent til forbruker. Spesialvarer som ikke er vanlig å få tak i på butikk (kalv, villsau, vaktelegg, steinsopp og lignende) har ofte en høyere pris fordi de er spesialvarer, de er ikke tilgjengelig andre steder enn direkte fra de som produserer dem. Men det er til syvende og sist markedet som bestemmer prisen.
 • Nei, ikke alt er økologisk. Men mye er produsert etter økologiske prinsipper. Det koster mye å få en godkjenning fra Debio og mange produsenter velger derfor å kun benytte seg av prinsippene i produksjonen. De som produserer økologisk med godkjenning vil merke produktene sine slik at du som ønsker å handle økologisk kan gjøre det.
 • Ikke alle produkter er merket med holdbarhetsdato, men alt som selges som ferskt skal holde noen dager i kjøleskap. Det du ikke har tenkt å spise nå bør fryses ned så fort som mulig for å beholde best mulig kvalitet. Bruk sansene dine – lukt og smak for å avgjøre holdbarhet.
 • Du kan per i dag betale med VISA, Mastercard og AmEx.
 • Angrerettloven gir en generell rett på 14 dagers angrefrist fra leveringsdato for å angre på ditt kjøp, men det er spesielle bestemmelser i Angrerettloven for tidsbestemte ytelser og varer som forringes raskt. Dette gjelder for eksempel frukt og grønt, ferskvarer, bestillingsvarer, samt kjøl- og frysevarer, hvor den generelle angrefristen ikke gjelder. Angreretten gjelder derfor ikke for de aller fleste produktene på Matfra.no.
 • Selv om alle som produserer mat for direktesalg legger sin stolthet i å levere kvalitetsråvarer kan det skje uhell. Er du misfornøyd med det du har handlet tar du kontakt med produsenten du handlet fra. Matfra.no har ingen fysisk kontroll med produkter som selges på markedsplassen. Det er produsenten selv som er ansvarlig for at det som selges holder mål. Dersom du mot formodning ikke når gjennom hos produsenten tar du kontakt med teamet bak Matfra.no så ordner vi opp!
 • Ja, alle som produserer, fisker, jakter og sanker mat kan selge det på Matfra.no. Du må opprette en profil når du registrerer deg men deretter er det mye enklere enn å selge det via sosiale media. Du slipper å måtte avtale med hver enkelt kjøper om hentetidspunkt, om du kan ta det med hit og dit og hvordan du skal få betalt. Her oppgir du hvor og når det kan hentes, det er enkelt for kjøper å betale og du får pengene rett på konto.
 • Det koster ingenting før du faktisk har solgt noe! Det pågående utbruddet av Coronavirus har satt mange lokalmatprodusenter i en vanskelig situasjon. Derfor har vi redusert vårt transaksjonsgebyr til 4 % av din omsetning.
 • Alle rene råvarer skal være 100% norsk. Kjøtt, fisk eller dyrkede bær som selges som ubearbeidet råvare skal være fra egen gård eller egen jakt/fiske. For bearbeidede produkter (pølser, syltetøy og lignende) skal 75% av råvarene være fra egen gård eller fra produsenter i nærområdet.
 • Følgende definisjon av begrepet lokalmat er utarbeidet av Matmerk, dagligvarekjedene og HORECA-bransjen på oppdrag fra Landbruks- og Matdepartementet: «Mat- og drikkevarer med en lokal identitet, særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller råvarer». Enn så lenge har Matfra.no kun produsenter fra sør-Troms, så alt vi har tilgjengelig er kortreist for kunder som bor her.

Noen av våre produsenter

matfra-elde-gard.jpg

Elde Gård

Gården drives av Lille og Johan Helge Elde som driver produksjon av potet, løk og gulrot. Gården ligger på Elde i Kvæfjord med utsikt ut mot storhavet mellom Grøtavær og Andøya. Her er det muligheter for sol hele døgnet i perioden 22. mai til 22. juli. Vi har også gode muligheter for nordavind og ha...

Se alle produkter
matfra-ottestad-gard.jpg

Ottestad Gård

Ottestad Gård har gjennom flere generasjoner drevet med storfe og gris. Jan Erik overtok gården i 1997 og har utvidet gården gjennom flere perioder. Gården har i dag ca. 100 purker til smågrisproduksjon og selger ca. 2500 smågris i løpet av et år. Våren 2017 startet Jan Erik med utegris. Dette er en...

Se alle produkter
v1574327309/Lille%20Langoya%20Fiskerbonde.jpg

Lille Langøya Fiskerbonde

Gården ligger på Lille Langøya i Øksnes Vestbygd og het opprinnelig Myrbakken. Langøya er en liten veiløs øy der det opprinnelig var seks småbruk. Nå er dette den eneste gården på øya som er i drift. Denne gården har eksistert i litt over 100 år og ble drevet av fiskerbønder, slik det var vanlig i o...

Se alle produkter