Skriv inn adressen din og sjekk om produktet er tilgjengelig der du befinner deg.

Ottestad Gård

Produkter
Kjøtt
matfra-ottestad-gard.jpg

Ottestad Gårds produkter

Om Ottestad Gård

Ottestad Gård har gjennom flere generasjoner drevet med storfe og gris. Jan Erik overtok gården i 1997 og har utvidet gården gjennom flere perioder. Gården har i dag ca. 100 purker til smågrisproduksjon og selger ca. 2500 smågris i løpet av et år. Våren 2017 startet Jan Erik med utegris. Dette er en nisjeproduksjon hvor grisen får gå fritt ute på et større område. Denne produksjonsmåten gir økt trivsel for grisen og en bedre og mer unik smak på kjøttet. I tillegg til gris har Jan Erik storfeproduksjon på ca. 30 ammekyr som gir ca. 30 kalver i året. Jan Erik jobber fulltid på gården og har i tillegg to ansatte. Økt dyrevelferd er et mantra for alt som skjer på Ottestad gård. Lykkelige utegriser er fôret opp utendørs og her kan de gå fritt innenfor et areal på fem mål. Ute kan grisen utføre naturlig adferd gjennom å bevege seg over et stort areal samt grave og rote i jord og beite. Grisen er altetende og vil derfor spise det den finner ute i tillegg til kraftfôr. Ved at grisene får gå fritt ute stimuleres musklene og ikke minst trivselen hos dyrene. Et naturlig, aktivt liv uten stress gir lykkelige griser som resulterer i høy kvalitet på kjøttet som blir både mørt og saftig. Lykkelige kalver får gjennom hele sommeren gå på beite i fjellene bak gården. Her har kalven fått gå sammen med mor og dermed diet hele tiden, altså fått den beste næring en kalv kan få. Kalven tas inn i slutten av september for slakting. Både griser og kalver som er ute på beite har oppsyn gjennom hele perioden. Hulda Lindberg Ottestad, Jan Erik sin bestemor, omtales gjerne som Kvæfjordkakas mor. Hulda startet på slutten av 1920-tallet Cafe Alliansce i Harstad. Midt på 30-tallet kjøpte hun to kakeoppskrifter fra en dansk konditor, kjøpesummen var på 200 kroner. Den ene av disse kakene het Kongekake og det er den som har utviklet seg til dagens Kvæfjordkake.

Henteinformasjon

Ottestad Gård

Bremnesveien 511

Hentes på gård

Andre produsenter i nærheten

Dalheim gård

Produkter
Kjøtt

Dalheim gård er en familiebedrift som har lang tradisjon med drift av sau. På midten av 1930 tallet startet det hele ved at Leonard og Magda Pettersen kjøpte seg en skogsteig her. Leonard dyrket opp for hånd og fikk seg sånn et grunnlag for å skaffe seg ei ku og et par sauer. Det var starten. I dag ...

Se alle produkter
matfra-elde-gard.jpg

Elde Gård

Produkter
Grønnsaker

OBS: Elde gård har tatt seg en velfortjent ferie og er tilbake 21.november! Bestillinger utleveres etter denne dato. Gården drives av Lille og Johan Helge Elde som driver produksjon av potet, løk og gulrot. Gården ligger på Elde i Kvæfjord med utsikt ut mot storhavet mellom Grøtavær og Andøya. Her e...

Se alle produkter
matfra-oldra-gard.jpg

Oldra gård

Produkter
Egg og melk

Gården ligger i Oldra ca 10 km sør for Harstad og drives av Linda Ellingsen og Teig Madsen. På gården drives det med sau og egg. Vi har to ulike saueraser. Norsk Kvit sau og Gammelnorsk Villsau. Totalt har vi ca 150 mordyr. Eggproduksjonen startet vi med i 2008 da vi bygde nytt hønsehus med plass ti...

Se alle produkter