Skriv inn adressen din og sjekk om produktet er tilgjengelig der du befinner deg.
v1574327645/Villsau_voksen_finpartert__slakt_d5xzn4.jpg

Økologisk villsau, voksen. Finpartert slakt

NOK 2,325.00

NOK 155.00 pr. kg

Pga begrenset båtforbindelse til og fra øya kan vi levere kjøttet etter avtale på Sortland eller Stokmarknes. Avtal detaljer rundt levering i forbindelse med bestilling.

Finpartert slakt av sau er delt i lår, sadel og farikålkjøtt. Vekt ca 15kg (+-10%). Bruksområde: Lår og sadel av sau kan langtidsstekes i ovnen, det blir da veldig mørt og godt. Farikålkjøtt kan også brukes til eksotiske lammegryter, i leirgryte i ovnen eller klassisk lammefrikassé. Voksen sau har enda mer av den gode villsausmaken. Rettene bør kokes en time lenger enn tilsvarende lammekjøtt. Det er en god regel at kjøttet er perfekt når det løsner lett fra benet. Villsau, eller gammelnorsk sau, er en sau som har levd langs kysten sida før vikingetida. Sauen stammer fra den eldgamle korthalesauen som i sin tid var dominerende i heile Nord-Europa. Den går ute heile året, er særdeles hardfør og nøysom, vital og intelligent. Den beiter på lyng, gress, einer, lauv og kratt, tang og tare - det kystnaturen har å by på, og lever et annerledes og tøffere liv enn vanlig kvit sau. Lammene går sammen med mødrene helt til de slaktes og får ikke kraftfôr. Dette gir seg utslag i smaken på kjøttet!
Produksjonsår
Vinter 2019
Forpakning
Stk
Oppbevaring
Kjølig

Henteinformasjon

Lille Langøya Fiskerbonde

Langøya

Pga begrenset båtforbindelse til og fra øya kan vi levere kjøttet etter avtale på Sortland eller Stokmarknes. Avtal detaljer rundt levering i forbindelse med bestilling.

Flere produkter fra Lille Langøya Fiskerbonde