Ofte stilte spørsmål

 • For å få tilgang til produsenter og produkter i nærheten av deg legger du inn adresse i søkefeltet på forsiden. Så kan du bla gjennom alt som er tilgjengelig og legge det du vil ha i handlekurven. Deretter betaler du med kort eller faktura slik som i en vanlig nettbutikk.
 • Du henter selv dine produkter på gården du har handlet fra. Aktuelle hentetidspunkt er oppgitt for hver enkelt gård. Alternativt kan du kontakte produsenten og spørre om de kan møte deg et sted, men dette er opp til hver enkelt produsent. Teamet bak Matfra.no jobber med å få på plass en miljøvennlig transportløsning slik at du kan få fraktet produktene dine til et hentepunkt nært deg.
 • Pick-up-points er steder hvor varer som er kjøpt gjennom Matfra.no kan leveres inn av selger og hentes ut av kjøper. Du som selger varer kan samle opp bestillinger og levere varene slik det passer for deg – du som kjøper kan hente ut varene på et pick-up-point nær deg.
 • Foreløpig tilbyr vi bare pick-up-point i Harstad. Vi arbeider hardt for å få på plass flere – følg med! Pick-up-point i Harstad er plassert midt i sentrum av byen, hos lokalmatbutikken Skafferiet Gourmet, Strandgata 4. Varene kan hentes i butikkens åpningstid. Bare spør i kassa etter dine varer fra Matfra.no.
 • Informasjon om når produktene er klare til henting står oppgitt på hvert enkelt produkt. Dette er informasjon som produsenten selv oppgir når de legger inn produktet. Dato for tilgjengelighet kan endre seg etter hvert som det nærmer seg, siden det ofte er vanskelig å forhåndsberegne nøyaktig når bærene blir modne eller når slakt kommer tilbake fra slakteriet. Du vil få beskjed om endringer.
 • Det koster ingenting å handle på Matfra.no! Ingen abonnement, ingen gebyrer, kun prisen du betaler dine lokale produsenter for kortreiste kvalitetsråvarer
 • Det er produsentene selv som setter prisen på sine produkter, dette styrer ikke Matfra.no. Det vi likevel erfarer er at vanlige produkter som også er å få tak i på butikk (f.eks. grønnsaker og hvit fisk) ofte koster litt mindre når de selges direkte fra produsent til forbruker. Spesialvarer som ikke er vanlig å få tak i på butikk (kalv, villsau, vaktelegg, steinsopp og lignende) har ofte en høyere pris fordi de er spesialvarer, de er ikke tilgjengelig andre steder enn direkte fra de som produserer dem. Men det er til syvende og sist markedet som bestemmer prisen.
 • Nei, ikke alt er økologisk. Men mye er produsert etter økologiske prinsipper. Det koster mye å få en godkjenning fra Debio og mange produsenter velger derfor å kun benytte seg av prinsippene i produksjonen. De som produserer økologisk med godkjenning vil merke produktene sine slik at du som ønsker å handle økologisk kan gjøre det.
 • Ikke alle produkter er merket med holdbarhetsdato, men alt som selges som ferskt skal holde noen dager i kjøleskap. Det du ikke har tenkt å spise nå bør fryses ned så fort som mulig for å beholde best mulig kvalitet. Bruk sansene dine – lukt og smak for å avgjøre holdbarhet.
 • Du kan per i dag betale med VISA, Mastercard og AmEx.
 • Angrerettloven gir en generell rett på 14 dagers angrefrist fra leveringsdato for å angre på ditt kjøp, men det er spesielle bestemmelser i Angrerettloven for tidsbestemte ytelser og varer som forringes raskt. Dette gjelder for eksempel frukt og grønt, ferskvarer, bestillingsvarer, samt kjøl- og frysevarer, hvor den generelle angrefristen ikke gjelder. Angreretten gjelder derfor ikke for de aller fleste produktene på Matfra.no.
 • Selv om alle som produserer mat for direktesalg legger sin stolthet i å levere kvalitetsråvarer kan det skje uhell. Er du misfornøyd med det du har handlet tar du kontakt med produsenten du handlet fra. Matfra.no har ingen fysisk kontroll med produkter som selges på markedsplassen. Det er produsenten selv som er ansvarlig for at det som selges holder mål. Dersom du mot formodning ikke når gjennom hos produsenten tar du kontakt med teamet bak Matfra.no så ordner vi opp!
 • Ja, alle som produserer, fisker, jakter og sanker mat kan selge det på Matfra.no. Du må opprette en profil når du registrerer deg men deretter er det mye enklere enn å selge det via sosiale media. Du slipper å måtte avtale med hver enkelt kjøper om hentetidspunkt, om du kan ta det med hit og dit og hvordan du skal få betalt. Her oppgir du hvor og når det kan hentes, det er enkelt for kjøper å betale og du får pengene rett på konto.
 • Det koster ingenting før du faktisk har solgt noe! Det pågående utbruddet av Coronavirus har satt mange lokalmatprodusenter i en vanskelig situasjon. Derfor har vi redusert vårt transaksjonsgebyr til 4 % av din omsetning.
 • Alle rene råvarer skal være 100% norsk. Kjøtt, fisk eller dyrkede bær som selges som ubearbeidet råvare skal være fra egen gård eller egen jakt/fiske. For bearbeidede produkter (pølser, syltetøy og lignende) skal 75% av råvarene være fra egen gård eller fra produsenter i nærområdet.
 • Følgende definisjon av begrepet lokalmat er utarbeidet av Matmerk, dagligvarekjedene og HORECA-bransjen på oppdrag fra Landbruks- og Matdepartementet: «Mat- og drikkevarer med en lokal identitet, særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller råvarer». Enn så lenge har Matfra.no kun produsenter fra sør-Troms, så alt vi har tilgjengelig er kortreist for kunder som bor her.