Ferske råvarer, direkte fra din lokale tilbyder
Våre produkter
Se alle produkter
Om lokalmat
Se alle blogginnlegg
Hvordan handle på Matfra.no
Hos Matfra.no kan du kjøpe mat direkte fra din lokale matprodusent. Vi har produsenter mange steder i Norge, og blir stadig større. Her får du en gjennomgang av hvordan du handler på Matfra.no.
Noen av våre produsenter
Elde Gård
Gården drives av Lille og Johan Helge Elde som driver produksjon av potet, løk og gulrot. Gården ligger på Elde i Kvæfjord med utsikt ut mot storhavet mellom Grøtavær og Andøya. Her er det muligheter for sol hele døgnet i perioden 22. mai til 22. juli. Vi har også gode muligheter for nordavind og havtåke i samme periode. Ei fin blanding av disse værforholdene og jordsmonn fra gammel havbunn gir poteter og grønnsaker en karakter og smak av kulturhistorisk verdi.
Se produsentens produkter
Ottestad Gård
Ottestad Gård har gjennom flere generasjoner drevet med storfe og gris. Jan Erik overtok gården i 1997 og har utvidet gården gjennom flere perioder. Gården har i dag ca. 70 purker til smågrisproduksjon og selger ca. 2000 smågris i løpet av et år. Våren 2017 startet Jan Erik med utegris. Dette er en nisjeproduksjon hvor grisen får gå fritt ute på et større område. Denne produksjonsmåten gir økt trivsel for grisen og en bedre og mer unik smak på kjøttet. I tillegg til gris har Jan Erik storfeproduksjon på ca. 30 ammekyr som gir ca. 30 kalver i året. Jan Erik jobber fulltid på gården og har i tillegg to ansatte. Økt dyrevelferd er et mantra for alt som skjer på Ottestad gård. Lykkelige utegriser er fôret opp utendørs og her kan de gå fritt innenfor et areal på fem mål. Ute kan grisen utføre naturlig adferd gjennom å bevege seg over et stort areal samt grave og rote i jord og beite. Grisen er altetende og vil derfor spise det den finner ute i tillegg til kraftfôr. Ved at grisene får gå fritt ute stimuleres musklene og ikke minst trivselen hos dyrene. Et naturlig, aktivt liv uten stress gir lykkelige griser som resulterer i høy kvalitet på kjøttet som blir både mørt og saftig. Lykkelige kalver får gjennom hele sommeren gå på beite i fjellene bak gården. Her har kalven fått gå sammen med mor og dermed diet hele tiden, altså fått den beste næring en kalv kan få. Kalven tas inn i slutten av september for slakting. Både griser og kalver som er ute på beite har oppsyn gjennom hele perioden. Hulda Lindberg Ottestad, Jan Erik sin bestemor, omtales gjerne som Kvæfjordkakas mor. Hulda startet på slutten av 1920-tallet Cafe Alliance i Harstad. Midt på 30-tallet kjøpte hun to kakeoppskrifter fra en dansk konditor, kjøpesummen var på 200 kroner. Den ene av disse kakene het Kongekake og det er den som har utviklet seg til dagens Kvæfjordkake.
Se produsentens produkter
Fesk-kjerringa
Veronica aka "Fesk-kjerringa" tilbyr produkter av hånd høstede nyttevekster som sopp, bær, tang og tare fra kysten av Salten. Hun bruker sine sosiale medier for og informere, opplyse og dele av sin kunnskap om nyttevekster, sjømat, tang og tare. I tillegg til og arrangere tangsafarier og sjømat-relaterte kurs. Hun er utdannet sjømathandler og “vokst opp i fjæra”. Hun har en helt spesiell interesse for nyttevekster, sjømat, tang og tare. Bærekraftig og regenerativ bruk av naturen, tradisjonsmat og gamle bruksmetoder.
Se produsentens produkter